Dansk
30.05.2023

Opkrævning af årligt gebyr for radio/frekvenser via e-Boks

Opkrævning af årligt gebyr for Radio/frekvenser via e-Boks

Den centrale Regnskabsafdeling har for første gang fremsendt opkrævning af det årlige gebyr for radio/frekvenser via e-Boks.

Den centrale Regnskabsafdeling har fremsendt opkrævning af det årlige gebyr for Radio/frekvenser for perioden 01.01 til og med 31.12 2023. Denne skal være betalt senest den 03.07 2023.


Hvis du har en betalingsaftale via Nets for det gebyr for radio/frekvenser, så er der ingen ændring i din betalingsaftale.

Såfremt du ikke har en betalingsaftale via Nets, vil du modtage din opkrævning/faktura via din e-Boks. Er du fritaget for e-Boks, vil du modtage din opkrævning/faktura pr. brev via Posthuset.

Bemærk

Hvis du ikke indbetaler gebyr for radio/frekvenser opkrævning inden for betalingsfristen, sender Inddrivelsen en betalingspåmindelse.

Hvad er e-Boks?

I 2017 vedtog Inatsisartut lov om offentlig Digital Post, der gør det obligatorisk for borgere og virksomheder at modtage digital post fra de offentlige myndigheder.

e-Boks er en digital postkasse på nettet, hvor vigtig digital post fra det offentlige bliver samlet et sikkert sted. e-Boks kan bruges overalt og kan tilgås fra både computer, tablet eller mobiltelefon.

Det er gratis at bruge e-Boks og der er ikke nogen begrænsning på mængden af post i e-Boks.

NemID/MitID
For at komme på e-Boks kan både NemID og MitID stadig benyttes.

NemID er et sikkert log-in til både offentlige og private selvbetjeningsløsninger. Med NemID bruges det samme bruger-id og den samme adgangskode således både til netbank, offentlige hjemmesider og en lang række private tjenester på nettet.

For at logge ind med NemID skal der indtastes et bruger-id og en adgangskode. Herefter skal der indtastes en kode fra et nøglekort eller godkendes ved hjælp af en NemID app.

Fritagelse
Alle grønlandske borgere over 15 år og alle virksomheder, som er registreret i Grønland i CVR-registret er forpligtede til at have en digital postkasse, hvor de kan modtage post fra de offentlige myndigheder via e-Boks. Der er dog mulighed for at blive fritaget, hvis der foreligger særlige omstændigheder.

Borgere kan anmode om fritagelse fra Digital Post ved personligt fremmøde i Borgerservice i bopælskommunen. Der er visse kriterierne for fritagelse, som du kan få oplyst i bopælskommunen.