Dansk
Dansk   /   Information   /   Nyheder   /   Tilsyn i Narsaq
25.01.2023

Tilsyn i Narsaq

tilsyn

Telestyrelsen var den 13. - 15. januar på tilsyn i Narsaq.

Telestyrelsen fik forinden tilsynet en henvendelse fra kommunens beredskabstjeneste, om at der var forstyrrelse på den radiokommunikation, som beredskabet bruger.

Det viste sig at være tre taxa´er i Narsaq, som forårsagede forstyrrelsen, da frekvenserne var indstillet for tæt på de frekvenser som beredskabstjenesten brugte. Forstyrrelsen ophørte straks efter Telestyrelsen fandt kilderne til forstyrrelsen.

Telestyrelsen havde et rigtig godt samarbejde med både taxaer, beredskabstjenesten, Kommune Kujalleq og politiet i Narsaq, hvilket vi sætter stor pris på.

Telestyrelsen oplevede også i forbindelse med tillsynet, at flere taxaer brugte radiokommunikationsudstyr uden at have en tilladelse til at benytte dette. Disse blev oplyst om kravet om tilladelse, og har i dag alle tilladelse til deres radiokommunikation.

Telestyrelsen vil i forbindelse med det afholdte tilsyn påminde alle, som benytter radiokommunikationsudstyr i deres biler, om at søge om en tilladelse. Ansøgningsskemaer findes på telestyrelsens hjemmeside www.aqutsisut.gl

For yderligere informationer kontakt: Therkel Mathiassen på thma@nanoq.gl eller 345169.